Vanadislundens Förskola, Stockholm

Förskollärare till Waldorfförskola

Vanadislundens Förskola söker förskollärare

Roslagsgatan 61 Hus D
11354 Stockholm

Tel: 072-732 19 10

www.vanadislunden.se

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid/Deltid (50 – 100%)
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Lön: Fast månads- vecko- eller timlön

Tjänsten tillträdes Augusti 2020

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet
Meriterande

  • Lärare i förskola/Förskollärare –  mindre än 1 års erfarenhet

Utbildning
Krav

  • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning

Om jobbet

Vanadislundens Waldorfförskola är waldorfförskola i anrik miljö.

Målet är att erbjuda en god waldorfpedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och barnens lärande bildar en helhet. Förskolan följer läroplanen Lpfö -18 som hos oss har en waldorfpedagogisk inriktning.

Förskolan är förlagd i en egen vacker kulturbyggnad vid parken Blåkråkan, intill Vanadislunden.

Huvudman är Djurgårdens Waldorfskoleförening som är en ideell förening. Waldorfpedagogiken utgår från Rudolf Steiners ideer hur en pedagogisk verksamhet kan utformas för att ge barnen möjlighet att utvecklas så allsidigt som möjligt, såväl sin vilja, känsla och tanke. Förskolan har en ekologisk grundsyn som omfattar allt från mat, material till miljö. Vanadislundens Waldorfförskola erbjuder en trygg omvårdnad som samtidigt utmanar och lockar till lek, aktivitet och upplevelser med alla sinnen. Förskolan utgår från den waldorfpedagogiska läroplanen ”En väg till frihet” och läroplanen för förskolan, Lpfö 18.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och har tydliga vårdande egenskaper, gärna ser vi att du har tidigare erfarenhet av livet på en waldorfförskola. Du är en person som har god förmåga till samarbete och vilja att bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Självklart är du kommunikativ både i relation till arbetskamrater och vårdnadshavare.

Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen arbete i en fast barngrupp, men vi arbetar över avdelningarna. Vi söker först och främst en legitimerad förskollärare eller utbildad waldorfförskolelärare.

Du ser möjligheten i att utvecklas på en arbetsplats som värnar det småskaliga och det varma barnperspektivet och vill bidra till en fortsatt utvecklande och trygg miljö baserad på waldorfpedagogik.